beruházások

szada.hu

beruházások

szada.hu

beruházások

szada.hu


SAJTÓKÖZLEMÉNY    
2015. szeptember 15.

Megvalósul a „Székely Bertalan Általános Iskola energetikai fejlesztése Szada Nagyközségben” című KEOP-5.7.0/15-2015-0258 számú projektünk
Szada Nagyközség Önkormányzata, mint a szadai Székely Bertalan Á.M.K. Általános Iskola fenntartója az iskolaépület energia felhasználásának csökkentését, így az iskola üzemeltetésének környezetkímélőbbé és költséghatékonyabbá tételét kívánja nyílászárócsere valamint a külső homlokzati falak, a padlásfödémek és tetőfödémek hőszigetelésének segítségével megoldani. Az önkormányzat erre 59.245.500 Ft. támogatást nyert a Környezeti Operatív Program KEOP-2015-5.7.0 Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése című pályázat keretében.
Napjainkban egyre fontosabbá válik a környezetkímélő technológiák alkalmazása, mind környezeti fenntarthatósági, mind költséghatékonysági szempontból. Ezen alapelveknek kíván megfelelni, a felhasznált energiaforrások csökkentésével Szada Nagyközség Önkormányzata a Székely Bertalan Általános Iskola üzemeltetése során felhasznált energiaforrások csökkentésével. Ennek egy igen fontos lépéseként az általános iskola hőszigetelését és nyílászáró cseréjét szeretnék megvalósítani.
Az iskola a Szada, Dózsa György út 63. szám alatti ingatlanon található, épülete az önkormányzat tulajdonában van. Az elnyert uniós támogatás keretében 52 db nyílászáró cseréjére kerül sor, melynek felülete 280 m2, valamint 1400 m2 homlokzati falat minimum 10 cm vastag dryvit rendszerű hőszigeteléssel terveznek ellátni, és 520m2 padlás- és tetőfödém 20 cm szálas hőszgeteléssel való ellátása szintén a tervek között szerepel.
A projekt következményeképpen az általános iskola diákjai és dolgozói olyan intézményben végezhetik munkájukat, tanulmányaikat, amely környezetkímélő technológiát alkalmaz. Ezáltal fejlődik a környezettudatos szemléletmódjuk. A település lakossága, mint a projekt közvetett célcsoportja élvezheti mind a projekt környezetkímélő hatásait, mind az önkormányzat által megtakarított költségek eredményezte pozitív hatásokat.

A projekt keretében megvalósított fejlesztések hatására átlagosan évi 461,88 GJ-val csökkenthető az energia felhasználás, valamint 26,05 t-val a széndioxid kibocsátás.

A projektről bővebb információt a www.szada.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Lőrinczy Orsolya, sajtóreferens
Elérhetőség:
tel.:06-28-503-065/25
e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.