beruházások

szada.hu

beruházások

szada.hu

beruházások

szada.hu

SAJTÓKÖZLEMÉNY  
2015.december 15.

Megvalósult a „Székely Bertalan Általános Iskola energetikai fejlesztése Szada Nagyközségben” című KEOP-5.7.0/15-2015-0258 számú projektünk

Szada Nagyközség Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezeti és Energiai Operatív Program támogatási rendszeréből 59,24 millió Ft támogatással megvalósította a „Székely Bertalan Általános Iskola energetikai fejlesztése Szada Nagyközségben” című projektet.
A pályázat keretében 52 db, összesen 280 m2 összfelületű, nyílászáró került kicserélésre, valamint 1400 m2 homlokzati falat és 520m2 padlásfödémet láttak el hőszigeteléssel. A régi homlokzati falakra min 10 cm vastag dryvit rendszerű hőszigetelés került és megtörtént a padlás és tetőfödémek 20 cm-re való bővítése szálas hőszigeteléssel.
A projekt keretein belül megvalósult nyílászárócsere valamint a külső homlokzati falak, a padlásfödémek és tetőfödémek hőszigetelésének hatására évi 461,88 GJ-val csökkenthető az iskola energia felhasználása, valamint 26,05 t-val a széndioxid kibocsátása.
A projekt közvetlen céljaként a fent említett fejlesztések által csökken a fosszilis energiahordozók felhasználása mellett az intézmény széndioxid kibocsátása is, valamint csökkennek fenntartásának költségei.

A projekt közvetett céljai közt szerepel az energetikai és környezeti fenntarthatósági szempontok elterjesztése a településen és annak környékén valamint a társadalom és a környezet harmonikus viszonyának fejlesztése.

A projektről bővebb információt a www.szada.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Lőrinczy Orsolya, sajtóreferens
Elérhetőség:
tel.:06-28-503-065/25
e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.