beruházások

szada.hu

beruházások

szada.hu

beruházások

szada.hu

 
SAJTÓKÖZLEMÉNY
MEGVALÓSULT „JÖVŐNK A GYERMEK! – ÓVODAI KAPACÍTÁSBŐVÍTÉS SZADA KÖZSÉGBEN” CÍMŰ, KMOP-4.6.1-11-2012-0001 JELŰ PROJEKTÜNK
 
Szada Község Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Programtámogatási rendszeréből 199,97 millió Ft támogatássalmegvalósította „Jövőnk a gyermek! – Óvodai kapacitásbővítés Szada Községben” című projektet.
 
 
A projekt célja: korszerű, új 3 csoportszobás 60 fő befogadására alkalmas egységes óvoda-bölcsődei telephely kialakítása az 2111 Szada, Postaköz utca 12. 501/4 hrsz. alatti ingatlanon; új óvodai épület építésé, valamint a jogszabály szerinti szakmai követelményeknek megfelelő bútorok, berendezési tárgyak és eszközök beszerzése.
 
A projekt helyszíne a településközponthoz közeli, csendes elhelyezkedésű, természet közeli (a közelben patak folyik) belterületen fekszik, melyre hagyományos szerkezetű, földszintes kialakítású épület tervezett, magastetős kivitelben, illetőleg részben alacsony hajlásszögű fűtetővel a gyerekek ökológikus gondolkodásának megerősítése céljából.
 
Az új óvoda csoportszobái köralakúak, a használatnak megfelelő négyszög kiszögelésekkel, ahol az üvegezett részeken kisasztalos beülők, a belsőbb részeken az ágyak tárolására is alkalmas, leválasztható "raktárrészek" és egy "babakonyha" kerülhet kialakításra. A csoportszobák belső lefedése egy félgömb kupolával történik, melynek tetején egy felülvilágító is helyet kapott a jobb természetes megvilágítás érdekében. Minden csoporthoz egy fedett, felülvilágítós fedett terasz is tartozik, közvetlen kert kapcsolattal.
 
A tervezett óvoda összes, épület nyújtotta szolgáltatás tekintetében komplex akadálymentesség jegyében valósult meg. A szolgáltatások mindegyike elérhető, bármely fogyatékossággal élő személy számára.
Az elektromos energiaellátás céljából a tetőre megújuló energiaforrásként napelemek kerültek telepítésre.
 
 
A projektről bővebb információt a www.szada.hu oldalon olvashatnak.
 
További információ kérhető:
Lőrinczy Orsolya, sajtóreferens
Elérhetőség: 
tel.:06-28-503-065/25
e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.